Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Q&A
      Часовете са в GMT + 1 Hour  

 
Q&A
Въпроси за Входа и Регистрацията
Въпроса за Живота, Вселената и всичко останало?
Защо не мога да вляза?
Защо въобще трябва да се регистрирам?
Защо излизам автоматично?
Не искам името ми да се вижда в списъка Кой е онлайн. Как става това?
Забравих си паролата!
Добре, регистирах се, но немога да вляза!
Регистрирах се преди известно време, но сега не мога да вляза?!

Потребителски настройки
Как да си променя настройките?
Времето не е правилно!
Промених часовата зона, но времето все още е грешно!
Родния ми език го няма в списъка!
Как да постава изображение под името ми?
Как да си променя ранга?
Когато кликна на мейла на някой потребител, форума иска да вляза?!

Въпроси за писането на съобщения
Как да създам тема във форум?
Как да променя или изтрия мнение?
Как да добавя подпис към съобщенията си?
Как да пусна анкета?
Как да променя или изтрия анкета?
Защо немога да вляза в даден форум?
Защо немога да гласувам на дадена анкета?

Форматиране и видове теми
Какво е BBCode?
Мога ли да ползвам HTML?
Какво са Smileys?
Мога ли да прилагам картинки към съобщенията си?
Какво е СЪОБЩЕНИЕ?
Какво е Важна Тема?
Какво е Заключена тема?

Потребителски нива и групи
Какво е Администратор?
Какво е Модератор?
Какво е Потребителска Група?
Как да се присъединя към Потребителска група?
Как да стана Модератор на Потребителска Група?

Лични съобщения
Немога да изпращам лични съобщения!
Получавам нежелани лични съобщения!
Получих спам (или друг обиден мейл) от някой от тези форуми!

Въпроси около phpBB 2
Кой е създал тази форум система?
Защо няма X функция?
С кого да се свържа в случай, че открия обидни или незаконни материали на тези форуми?

Attachments
How do I add an attachment?
How do I add an attachment after the initial posting?
How do I delete an attachment?
How do I update a file comment?
Why isn't my attachment visible in the post?
Why can't I add attachments?
I've got the necessary permissions, why can't I add attachments?
Why can't I delete attachments?
Why can't I view/download attachments?
Who do I contact about illegal or possibly illegal attachments?

      Back To Top  

 
Въпроса за Живота, Вселената и всичко останало?
42
Върнете се в началото
Защо не мога да вляза?
А регистрирахте ли се? Сериозно, трябва да се регистрирате, за да влезете. Да не би да сте били изгонени от форумите (ще видите съобщение, ако това е така)? В този случай би трябвало да се свържете с администраторите и да разберете какви са причините. Ако сте се регистрирали, не сте изгонени и все пак не можете да влезете, проверете дали въвеждате правилно името и паролата си. Обикновено това е проблема; ако във вашия случай не е, свържете се с администраторите за повече информация.
Върнете се в началото
Защо въобще трябва да се регистрирам?
Може и да не се наложи. От администраторите на форумите зависи дали е необходимо да се регистрирате, за да пускате мнения. При всички положения, обаче, регистрацията ще ви даде достъп до специални функции, недостъпни за гостите. Някой от тези функции са личен аватар, лични съобщения, пращане на мейл през форума, участие в потребителски групи и други. Регистрацията отнема само няколко минути и е препоръчително да се регистрирате.
Върнете се в началото
Защо излизам автоматично?
Форумът пази вашия статус Влязъл само за кратко, след като активността ви престане (напр. затворите страницата с форумите). Това се прави, за да е сигурно, че никой няма да влиза от ваше име. Ако изберете опцията Искам да влизам автоматично с всяко посещение когато влизате, форумът ще запази статуса ви за винаги (или докато не натиснете Изход). Този подход, обаче, не се препоръчва в никакъв случай ако ползвате интернет от клуб, кафе, библиотека и прочие публични места, тъй като е възможно други хора да влязат на форума с вашия потребител.
Върнете се в началото
Не искам името ми да се вижда в списъка Кой е онлайн. Как става това?
Във вашия профил има специална опция за това: Скриване на вашия онлайн статус. Ако я включите, името ви ще бъде видимо само за администраторите и за вас. За останалите потребители ще сте Скрит.
Върнете се в началото
Забравих си паролата!
Без паника! Не е възможно да получите старата си парола, но за сметка на това ще ви бъде сменена с нова. За да получите новата си парола по мейл, отидете на Вход и кликнете Забравих си паролата!. След това просто следвайте инструкциите и ще получите нова парола за нула време!
Върнете се в началото
Добре, регистирах се, но немога да вляза!
Първо проверете дали сте въвели правилно името и паролата си. Ако те са правилни, тогава едно от следните две неща може би се е случило. Ако е включена COPPA-поддръжката и вие сте кликнали на Съгласен съм със тези условия и възрастта ми е под 13 години при регистрацията тогава трябва да следвате инструкциите, които са ви изпратени. Ако това не е вашия случай, сигурно вашия потребител трябва да се активира. Форумите могат да бъдат настроени така, че да се налага всички нови регистрации да бъдат активирани или лично от потребителя, или от администраторите. След като сте се регистрирали, би трябвало да ви е била представена информация дали е необходима активация на потребителя. В случай, че активацията е задължителна, би трябвало да сте получили мейл с инструкции. Ако не сте, сигурни ли сте, че сте въвели правилен мейл адрес? Една от основните причини, поради които се използва активация е да се намали риска от потребители, злоупотребяващи с форумите. Ако сте сигурен, че мейл адреса ви е правилен, най-добре потърсете съдействие от администраторите.
Върнете се в началото
Регистрирах се преди известно време, но сега не мога да вляза?!
Двете най-вероятни причини за това са: въвели сте неправилни име и парола (сверете с мейла, който сте получили при регистрация) или потребителят ви е бил изтрит. Ако става дума за втория случай, да не би случайно да не сте писали нищо по форумите за дълго време? Нормална практика на натоварени форуми е администраторите да изтриват периодично потребители, който не са били активни продължително време, за да се намали размера на базата данни. Свържете се с администраторите за информация. Можете да се регистрирате отново, и този път се опитайте да бъдете по-активни!
Върнете се в началото
      Back To Top  

 
Как да си променя настройките?
Всички ваши настройки (ако сте регистриран) се съхраняват в база данни. За да ги промените, кликнете на връзката Профил (по принцип се намира на върха на страниците, но това зависи от Темата на форумите). Това ще ви позволи да промените настройките си.
Върнете се в началото
Времето не е правилно!
Времето най-вероятно е точно, но вие го гледате в различна часова зона от вашата. Ако това е проблема, бу трябвало да промените настройките си, така че форумите да показват времето във вашата часова зона, например Лондон, Париж, Ню Йорк, Сидни. Моля обърнете внимание, че часовата зона, както и повечето от настройките могат да бъдат задавани само от регистрирани потребители. Така че, ако не сте се регистрирали, точно сега е време да го направите!
Върнете се в началото
Промених часовата зона, но времето все още е грешно!
Ако сте сигурни, че сте избрали правилната зона и времената все пак са невярни, най-вероятно проблема е в промяната на времето през лятото (която се използва в някой страни). Форумите не могат да отчитат този ефект, така че е вероятно по време на летните месеци времената да се различават с 1 час от реалното местно време.
Върнете се в началото
Родния ми език го няма в списъка!
Най-вероятните причини за това са: администраторите не е инсталрал файлове с вашия език или никой не е превел форума на вашия език. Попитайте администраторите дали има наличен файл с вашия език, който да инсталират, а ако няма и вие имате желание, можете да създадете такъв. Повече информация за локализирането на phpBB можете да намерите на сайта на phpBB Group (вижте адреса в дъното на страниците)
Върнете се в началото
Как да постава изображение под името ми?
При разглеждане на теми под името ви могат да стоят 2 картинки. Първата е асоциирана с вашия ранг; по принцип тези картинки са под формата на звездички, показваше колко мнения сте пуснали на форумите или пък вашия статут на тези форуми. Под ранговата картинка би могла да стои друга, по-голяма, позната като Аватар, която по принцип е уникална или лична за всеки потребител. От администраторите на форумите зависи дали ползването на Аватари ще е разрешено, и ако е, от къде да се вземат Аватарите. Ако неможете да използвате Аватар, то това е желанието на администраторите. Можете да ги попитате за причините, но ви гарантираме, че има серизони такива!
Върнете се в началото
Как да си променя ранга?
По принцип не можете директно да промените ранга си (който се показва под името ви в темите и в профила ви, в зависимост от Темата на форума). В повечето форуми ранговете се използват за да индикират броя мнения, които е пуснал потребителя, или да отличат специални потребители, например модератори, администратори и т.н.. Моля не злоупотребявайте с форумите, като пускате излишни мнения, само за да повишите ранга си. Лесното е за модераторите и администраторите да ви изтрият ненужните мнения и да ви върнат отбратно в началото, а още по-лесно е да ви изгонят.
Върнете се в началото
Когато кликна на мейла на някой потребител, форума иска да вляза?!
Само регистрирани потребители могат да изпращат мейл на други потребители чрез вградената мейл форма (ако администраторите са позволили това, разбира се). Това се прави с цел да се предпазят регистрираните от злоупотреба от страна на анонимни потребители.
Върнете се в началото
      Back To Top  

 
Как да създам тема във форум?
Лесно, кликнете на съответния бутон на страницата на някой форум или тема. Може да се наложи да се регистрирате, за да пуснете тема. Какво ви е разрешено да правите във даден форум е показано в дъното на страницата на даден форум или тема (под формата на Можете да пускате нови теми, Не Можете да променяте съобщенията си и т.н.)
Върнете се в началото
Как да променя или изтрия мнение?
Освен ако не сте администратор или модератор, можете да променяте или изтривате само собствените си мнения. Можете да промените съобщенитето си като кликнете на бутона Промяна за съответното мнение. Ако някой вече е отговорил на мнението ви, в дъното на мнението ви ще се появи кратък текст, който индикира колко пъти и кога за последно сте променили мнението си. Ако никой не е отговорил на съобщение ви, този текст не ви показва. Този текст няма да се показва и ако администратор или модератор е променил съобщението (те най-вероятно ще оставят съобщение какво и защо са променили). Моля забележете, че обикновените потребители немогат да изтриват мненията си след като им е било отговорено.
Върнете се в началото
Как да добавя подпис към съобщенията си?
За да добавите подпис към съобщение, първо трябва да си направите такъв. Това става във вашия Профил. След като си направите подпис, можете да включите опцията Добави подпис от формата за пускане на съобщение, за да добавите подписа в края на съобщението. Също така, можете да включите от Профила си опцията за автоматично добавяне на подписа.
Върнете се в началото
Как да пусна анкета?
Когато пускате нова тема, ще видите отделна форма за Добавяне на анкета точно под главната форма за писане на съобщение. Ако няма форма за добавяне на анкета, най-вероятно нямате такива права в този форум. Трябва да въведете заглавие на анкетата и поне два възможни отговора. За да добавите възможен отговор, въведете текст и натиснете бутона Добавете възможен отговор. Можете също да укажете време, за което анкетата да бъде активна, като 0 ще резултира в безкрайна анкета. Има лимит за възможните отговори, които можете да добавите, който се определя от администраторите.
Върнете се в началото
Как да променя или изтрия анкета?
Също както при съобщенията, анкетите могат да бъдат променяни само от техния автор, от модераторите и администраторите. За да промените анкета, изберете за промяна мнението, което съдържа анкетата (винаги първото мнение в дадена тема). Ако никой не е гласувал на анкетата, можете я промените или изтриете. Ако обаче има поставени гласове, само модераторите и администраторите могат да променят или изтрият анкетата. Това е предпазна мярка срещу хора, злоупотребяващи с анкетите, променяйки възможните отговори след като са постъпили гласове.
Върнете се в началото
Защо немога да вляза в даден форум?
Някой форуми могат да бъдат конфигурирани да позволяват достъп само на определени потребители или групи. За да ги видите, разгледате, пишете и т.н. в тези форуми, ще се нуждаете от специален достъп, който може да ви бъде даден само от модераторите и администраторите. Препоръчваме да се свържете с тях.
Върнете се в началото
Защо немога да гласувам на дадена анкета?
Само регистрирани потребители могат да гласуват на анкети, с цел да се предодвратят нечестни гласувания от анонимни потребители. Ако сте регистриран и все пак неможете да гласувате, най-вероятно нямате правате за това или анкетата е изтекла.
Върнете се в началото
      Back To Top  

 
Какво е BBCode?
BBCode е специална имплементация на HTML. Дали можете да ползвате BBCode във вашите съобщения или не, се определя от администраторите. Освен това, можете да изключите BBCode за дадено съобщение от формата за писане на съобщения. BBCode прилича много на HTML, използват се тагове, които са затворени в квадратни скоби (ето така: [таг]), а не в < и >. За повече информация, вижте специалното упътване за BBCode, към което има връзка от страницата за пускане на мнение.
Върнете се в началото
Мога ли да ползвам HTML?
Това също се определя от администраторите, които имат пълен контрол над функцията (например могат да позволят само определени HTML тагове). Ако HTML е разрешен, най-вероятно ще откриете, че само определени тагове работят. Това е предпазна мярка, целяща да предотвари злоупотребата с някой тагово, които могат да развалят външния вид на форумите, или да причинят други проблеми. Ако HTML е разрешен, все пак можете да го изключите за определени мнения по ваше желание (от страницата за пускане на мнения)
Върнете се в началото
Какво са Smileys?
Smileys, или Emoticons са малки изображения, които могат да бъдат използвани, за да се изразят емоции, с помощта на кратък код, например :) означава усмивка, а :( означава нацупване. Пълният списък с emoticons може да бъде видян в страницата за пускане на мнения. Все пак не прекалявайте с smileys, защото те лесщо превръщат мнението ви в нечетимо и модераторите могат да решат да го променят или дори изтрият!
Върнете се в началото
Мога ли да прилагам картинки към съобщенията си?
Да, можете. В момента обаче форума не позволява ъплоуд на картинките ви на сървъра. Затова трябва да сте качили картинката някъде, преди да можете да я приложите към съобщението ви (например http://www.some-unknown-place.net/my-picture.gif). Не можете да прилагате картинки, намиращи се на вашия компютър (освен ако е публично достъпен сървър!), или намиращи се зад някакъв защитен механизъм, като например мейлбоксове на hotmail или yahoo, сайтове, защитени с парола и т.н. За да приложите картинка, използвайте съответния BBCode таг [img] или HTML (ако е разрешен).
Върнете се в началото
Какво е СЪОБЩЕНИЕ?
СЪОБЩЕНИЯТА съдържат важна информация и непременно трябва да ги четете възможно най-скоро! СЪОБЩЕНИЯТ се показват най-горе на всяка страница на форума, в който са пуснати. Кой има права да пуска СЪОБЩЕНИЯ се определя от администраторите.
Върнете се в началото
Какво е Важна Тема?
Важните Теми се показват във форума над всички останали теми, но под СЪОБЩЕНИЯТА и само на първата страница от форума. Обикновено също включват важна информация, така че е добре да четете и тях, когато е възможно. Както при СЪОБЩЕНИЯТА, администраторите решават кой има право да пуска Важни Теми за определен форум.
Върнете се в началото
Какво е Заключена тема?
Темите могат да бъдат заключвани от модераторите или администраторите. Неможете да отговаряте на заключени теми и всяка анкета бива автоматично прекратена. Има много причини, поради които дадена тема може да бъде заключена.
Върнете се в началото
      Back To Top  

 
Какво е Администратор?
Администраторите са хората с най-големи права и контрол във форумите. Те контролират всички функции и настройки на форума, което включва задаване на права, изгонване на потребители, създаване на потребителски групи и модератори, и т.н.. Освен това, те имат пълни модераторски права във всички форуми.
Върнете се в началото
Какво е Модератор?
Модераторите са потребители (или групи такива), чиято работа е да наглеждат форумите ежедневно. Те имат правата да променят или изтриват мнения, както и да заключват, отключват, местят и разделят теми във форума, който модерират. Като цяло, модераторите се избират, за да предотврятяват пускането на обиден и незаконен материал, както и излизането от темата (или пускането на мнения, които нямат връзка с дискусията).
Върнете се в началото
Какво е Потребителска Група?
Потребителските групи са средство за обединяване на потребител. Всеки потребител може да участва в няколко групи (за разлика от други форум системи) и всяка група може да има индивидуални права. Така администраторите могат лесно да назначат няколко потребители за модератори на форум, или да дадат достъп на група потребители до личен (скрит) форум, и т.н.
Върнете се в началото
Как да се присъединя към Потребителска група?
За да се присъедините към дадена потребителска група, кликнете на линка Потребителски групи в началото на страницата; ще видите всички потребителски групи. Не всички групи са отворени за членове, някой са затворени, а при някой членовете са скрити. Ако групата е отворена, можете да изискате членство като кликнете на съответния бутон. Модератора на групата трябва да одобри молбата ви. Той може да се свърже с вас за детайли. Моля не се обвинявайте модератора ако не ви приеме в групата, със сигурност има причини за това.
Върнете се в началото
Как да стана Модератор на Потребителска Група?
Потребителските групи се създават от админстраторите, които избират и модератора на групата. Ако искате лична потребителска група, ня която да сте модератор, би трябвало да се свържите с администраторите. Пратете им лично съобщение например.
Върнете се в началото
      Back To Top  

 
Немога да изпращам лични съобщения!
Има три потенциални причини за това: не сте регистриран и/или не сте влязъл, администраторите са забранили личните съобщения за всички, или администраторите са забранили личните съобщения само за вас. Ако става дума за последното, можете да се свържете с администраторите и да попитате каква е причината.
Върнете се в началото
Получавам нежелани лични съобщения!
В бъдещи версии на този софтуер ще бъде добавена функция за игнориране на потребители. За сега, обаче, всичко, което можете да направите, ако получавате нежелани съобщения, е да се свържете с администраторите на форума, които могат да забранят на досадния потребител да праща лични съобщения.
Върнете се в началото
Получих спам (или друг обиден мейл) от някой от тези форуми!
Съжаляваме да чуем това. Мейл формата, от която е бил пунат този мейл има някой функции, позволяващи да се проследи кой потребител е изпратил съобщението. Изпратете на администратора пълно копие на мейла, който сте получили. Много важно е да включите и хедърите на съобщенито! Администраторите ще се погрижат за проблемния потребител.
Върнете се в началото
      Back To Top  

 
Кой е създал тази форум система?
Този софтуер (в немодифицираната си форма) е продуциран, разпространяван и лицензиран от phpBB Group. Разпространява се под лиценза GNU GPL и може да бъде безплатно разпространяван. Посетете връзката по-горе за детайли.
Върнете се в началото
Защо няма X функция?
Този софтуер е написан и лицензиран от phpBB Group. Ако вярвате, че дадена функция трябва да бъде добавена, моля посетете phpbb.com и вижте мнението на phpBB Group. Моля не пускайте теми с изисквания на функции на форума на phpbb.com, the Group използва Sourceforge.net за управление на заявките за нови функции. Моля претърсете форумите ни за евентуалната ни позиция спрямо дадена функция, след което следвайте процедурата, описана на същите форуми.
Върнете се в началото
С кого да се свържа в случай, че открия обидни или незаконни материали на тези форуми?
Би трябвало да се свържете с администраторите на форумите. Ако неможете да откриете кои са те, свържете се с модераторите и попитайте към кого да се обърнете. Ако отново не получите отговор, обърнете се към собственика на домейна (направете whois търсене, за да го откриете). Ако форумите се помещават на безплатна услуга (като yahoo, free.fr, f2s.com, т.н.), свържете се с отдела, отговарящ за безплатния хостинг. Моля забележете, че phpBB Group няма абсолютно никакъв контрол и в никакъв случай не би могла да бъде държана отговорна за това кой, къде или как използва форум системата. Абсолютно безмислено е да се свързвате с phpBB Group във връзка с всякакви легални и правни проблеми, които не се директно свързани с сайта phpbb.com или със самия софтуер. Ако все пак се свържете с phpBB Group във връзка с проблеми, породени от употребата на този софтуер от трета страна, няма да получите никакъв отговор.
Върнете се в началото
      Back To Top  

 
How do I add an attachment?
You can add attachments when you post a new post. You should see a Add an Attachment form below the main posting box. When you click the Browse... button the standard Open dialogue window for your computer will open. Browse to the file you want to attach, select it and click OK, Open or doubleclick according to your liking and/or the correct procedure for your computer. If you choose to add a comment in the File Comment field this comment will be used as a link to the attached file. If you haven't added a comment the filename itself will be used to link to the attachment. If the board administrator has allowed it you will be able to upload multiple attachements by following the same procedure as described above until you reach the max allowed number of attachments for each post.

The board administrator sets an upper limit for filesize, defined file extensions and other things for attachments on the board. Be aware that it's your responsiblity that your attachments comply with the boards acceptance of use policy, and that they may be deleted without warning.

Please note that the boards owner, webmaster, administrator or moderators can not and will not take responsibility for any loss of data.
Върнете се в началото
How do I add an attachment after the initial posting?
To add an attachment after the initial posting you'll need to edit your post and follow the description above. The new attachment will be added when you click Submit to add the edited post.
Върнете се в началото
How do I delete an attachment?
To delete attachments you'll need to edit your post and click on the Delete Attachment next to the attachment you want to delete in the Posted Attachments box. The attachment will be deleted when you click Submit to add the edited post.
Върнете се в началото
How do I update a file comment?
To update a file comment you'll need to edit your post, edit the text in the File Comment field and click on the Update Comment button next to the file comment you want to update in the Posted Attachments box. The file comment will be updated when you click Submit to add the edited post.
Върнете се в началото
Why isn't my attachment visible in the post?
Most probably the file or Extension is no longer allowed on the forum, or a moderator or administrator has deleted it for being in conflict with the boards acceptance of use policy.
Върнете се в началото
Why can't I add attachments?
On some forums adding attachments may be limited to certain users or groups. To add attachments you may need special authorisation, only the forum moderator and board admin can grant this access, you should contact them.
Върнете се в началото
I've got the necessary permissions, why can't I add attachments?
The board administrator sets an upper limit for filesize, file extensions and other things for attachments on the board. A moderator or administrator may have altered your permissions, or discontinued attachments in the specific forum. You should get an explanation in the error message when trying to add an attachment, if not you might consider contacting the moderator or administrator.
Върнете се в началото
Why can't I delete attachments?
On some forums deleting attachments may be limited to certain users or groups. To delete attachments you may need special authorisation, only the forum moderator and board admin can grant this access, you should contact them.
Върнете се в началото
Why can't I view/download attachments?
On some viewing/downloading forums attachments may be limited to certain users or groups. To view/download attachments you may need special authorisation, only the forum moderator and board admin can grant this access, you should contact them.
Върнете се в началото
Who do I contact about illegal or possibly illegal attachments?
You should contact the administrator of this board. If you cannot find who this is you should first contact one of the forum moderators and ask them who you should in turn contact. If you still get no response you should contact the owner of the domain (do a whois lookup) or, if this is running on a free service (e.g. yahoo, free.fr, f2s.com, etc.), the management or abuse department of that service. Please note that phpBB Group has absolutely no control and cannot in any way be held liable over how, where or by whom this board is used. It is absolutely pointless contacting phpBB Group in relation to any legal (cease and desist, liable, defamatory comment, etc.) matter not directly related to the phpbb.com website or the discrete software of phpBB itself. If you do email phpBB Group about any third party use of this software then you should expect a terse response or no response at all.
Върнете се в началото
      Back To Top  

Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004